Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Alışveriş sepetiniz şu an boş
Tüm eğitimlere göz atarak ilgi duyduklarını sepetine ekleyebilirsin.
Yakın zamana kadar “ürün” dendiğinde, akla sadece malzeme veya mağazalarda satılan fiziki cihazlar gelirdi. Fakat bu terim günümüzde “dijital” ürünleri de kapsayan bir evrenin merkezine yerleşti; fiziki ürünlerin dijital ekranları veya uygulamalar da artık ürün olarak adlandırılmaya başlandı.
Kullanıcıların bir mobil siteye neden ihtiyacı olduğunu düşünmek yerine, "Bir mobil uygulamaya veya bir mobil web sitesine ihtiyacımız var!" yaklaşımıyla hareket etmek, ne yazık ki kullanıcı odaklı bir yol izlemek anlamına gelmiyor.
Kullanıcı deneyimi alanında SHERPA'yla çalışmayı tercih eden Arçelik takımı ile; bilgi mimarisinden etkileşim tasarımına, kullanıcı testlerinden tasarım ve üretim süreçlerine; ürün ve kullanıcı deneyimi tasarımı süreçlerinin kesiştiği ve ayrıştığı noktaları konuştuk.
Kullanıcıların web siteniz hakkında olumlu/olumsuz görüşe sahip olmasının yalnızca 50 milisaniyelik bir süre aldığını biliyor musunuz?
Bu soruya doğru cevap verebilmek için öncelikle kendinize sormanız gereken soru şu: Süreçlerimiz nasıl işliyor ve ihtiyaçlarımız neler?
"Logoyu bi tık büyütebilir miyiz?" kabusu, yıl 2017 olmasına rağmen devam ediyor. Halbuki bu isteğin fayda ile herhangi bir ilgisi olmamakla birlikte, çoğunlukla bir rasyoneli de yok. Peki, büyük ya da küçük, logo kullanımı için ideal boyuta nasıl karar vermeli?
Bir projede tasarımcının doğru noktaları sorgulayabilmesi, işi sadece estetik kaygıyla değil, markanın stratejisini daha ileri taşıma kaygısıyla da hareket ettiğini kanıtlar. Proje sahibinin amacını sorgulayabilmek, tasarım kararlarını belli rasyonellere oturtarak doğru çözümü üretmenin yolunu açar.
Kullanılabilirlik, web sitenizle etkileşimde bulunulduğunda, kullanıcının deneyiminin kalitesinin bir göstergesi olarak tanımlanır ve genellikle birkaç farklı faktöre dayanır. Özellikle dikkat edilmesi gereken 3 kullanılabilirlik hatasını gelin birlikte inceleyelim.
Kullanıcı alışkanlıklarını ve sitenin kullanılabilirliğini ölçerken bütçeyi veya proje planını zorlamadan önemli bilgiler toplamak için kullanabileceğiniz faydalı gerilla test yöntemlerinden bazılarına gelin birlikte göz atalım.
Küçük yaştaki çocuklar için tasarım yapmak, o yaş grubunu hedeflemek isteyen bir müşteri tarafından talep gelmedikçe pek çok tasarımcının düşünmediği bir şeydir. Ancak gerçek şu ki 3-12 yaş grubundaki çocukların internet kullanım oranı azımsanamayacak derecede yüksek. On yıl önce, henüz okul yaşına gelmemiş bir çocuğun bilgisayar kullanması nadirdi fakat her geçen gün bu oran artıyor.
Bugüne dek "içerik haritalandırma" ifadesini duymadıysanız endişelenmeyin, yalnız değilsiniz. Ama bundan sonra çok daha fazla duyacağınıza da eminiz. İçeriği haritalandırmak karlı bir pazarlama stratejisinin çok önemli bir parçasıdır. İçerik haritalandırma, kullanıcı merkezli pazarlamanın içerik odaklı bir yaklaşımdır ve müşterinin yolculuğunun her adımı için içerik üretimini ve dağıtımını, hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uydurabilmenizi sağlar.
İçgörüler, tasarım sürecinin kritik bir öğesidir çünkü araştırma verilerinizin arkasındaki "neden?" sorularına cevap verirler. Sürecin daha derin inceleme gerektiren ve hatta bazı durumlarda araştırmanızın görünür kısmından, önemli detaylara sezgisel bir sıçrayış yapmanızı gerektiren kısmıdır.
Olsun, hangimiz unutmuyoruz ki... Yeni bir şifre oluşturmak için e-posta adresini girmen yeterli.
Kapat